Wij keuren jaarlijks uw Elektrisch gereedschap,ladders, trappen, rolsteigers en hoogwerkers.

 Keuren van elektrisch gereedschap NEN 3140

U wilt dat er binnen uw organisatie wordt gewerkt met veilig gereedschap. Een periodieke keuring van de elektrische gereedschappen geeft u hierin inzicht. Deze keuring is geschikt voor zowel vast opgesteld gereedschap als handgereedschap. Veilig gereedschap is immers een Arbo verplichting en tegenwoordig wordt deze keuring ook door de verzekering verplicht, mocht er namelijk een ongeval gebeuren dan zal de verzekering ook vragen naar de keuring van de gereedschappen. Na de keuring ontvangt u certificaten van de machines en eventuele adviezen t.b.v. de veiligheid in uw bedrijf.

Wilt u weten wat voor kosten dit met zich mee brengt dan kunt het beste met ons contact opnemen zodat wij hier een passende offerte van kunnen maken indien nodig komen wij eerst vrijblijvend bij u langs om onze werkwijze uit te leggen. 

 Keuren van ladders, trappen en valbeveiliging

Wilt u dat er binnen uw bedrijf veilig wordt gewerkt met klimmateriaal, zoals ladders, trappen en valbeveiliging? Door regelmatig een EN 131 keuring te laten uitvoeren, bent u verzekerd van veilige ladders en trappen. Na de keuring volgens de EN 131 ontvangt u een overzicht met opmerkingen, eventuele mankementen of afwijkende meetwaarden.

Tijdens de keuring let onze keurmeester onder meer op eventuele vervormingen aan het materiaal, slijtage en de conditie van de spor en, de borging en de ladderschoenen. Versleten of onherstelbaar beschadigd draagbaar klimmaterieel wordt voorzien van een afkeursticker en moet worden vernietigd.

De wet- en regelgeving voor arbeidsmiddelen eist dat het materieel waarmee u werkt minimaal eenmaal per jaar wordt gekeurd. Deze verplichte inspectie moet worden uitgevoerd door een deskundig persoon. Wij beschikken over door certificatieinstelling DNV afgegeven vakbekwaamheidscertificaten.

 Keuren van rolsteigers

Aan het gebruik van een rolsteiger zijn een aantal risico’s verbonden. Daarom zijn in het Arbobesluit een aantal normen gesteld voor zowel het gebruik van de rolsteiger als voor de rolsteiger zelf. Deze normen in de Arbo richtlijnen geven onder andere aan dat alle steigers (waaronder rolsteigers en kamersteigers), die worden gebruikt door werknemers, minimaal 1 keer per jaar gekeurd moeten worden. In sommige gevallen, als je de steiger intensief gebruikt, kun je er voor kiezen dit wat vaker te laten doen. De rolsteiger keuring moet worden uitgevoerd door een ter zake deskundig persoon.U wilt dat er binnen uw organisatie wordt gewerkt met veilig gereedschap. Een periodieke keuring van de elektrische gereedschappen volgens de